Markus Eerola

Olen Markus Eerola, hyvinkääläinen luomuviljelijä, maatalousyrittäjä, kiertotalousasiantuntija, edunvalvoja järjestötoiminnassa. Olen toisen kauden Hyvinkään kaupunginvaltuutettu. Maatalouden opistotason tutkinnon lisäksi olen koulutukseltani Taiteen Lisensiaatti.

Hyvinkäällä, Uudellamaalla, Suomessa, Euroopassa sekä koko maapallolla on haasteita, jotka vaativat pikaisia kestäviä ratkaisuja, jotta pärjäämme tulevaisuudessa.
Haluan tarjota oman osaamiseni tulevan eduskunnan käyttöön.
Olen valmis tekemään töitä kestävän talouden, työllisyyden sekä ekologisen ruoka- ja energiatuotannon eteen.

Tavoitteena tulee olla energian ja ruuan tuottaminen ekologisesti ja taloudellisesti kierrättämällä paikallisia resursseja. Knehtilän tilallamme on kehitetty kansainvälisestikin tunnustettu malli tällaiseen toimintaan ja sitä voi soveltaa laajemmin, jopa globaaleihin haasteisiin.

Valtion velanottoa tulee hillitä. Tämä onnistuu, jos keskitymme palvelutuotannossa perusasioihin ja meillä on rohkeutta kokeilla uutta sekä kykyä ymmärtää millaiset ratkaisut ovat kustannustehokkaita, mutta myös toimivia. Kaikki ei voi jatkua kuten ennen, mutta kaikkea ei ole myös järkevää uudistaa, jos entinen malli on toimiva.

Tällä hetkellä melkein alalla kuin alalla on henkilöstöpulaa. Jotta meillä riittää työntekijöitä, korvauksen työstä tulee olla parempi kuin korvaus työttömyydestä. Koulutuspaikkoja pitää lisätä sellaisille aloille, missä työntekijäpula on kriittisintä.

Pitkän edunvalvontaurani kautta olen ollut mukana myös Huoltovarmuusorganisaatiossa kymmenen vuoden ajan. Poikkeaviin olosuhteisiin varautuminen ja yhteiskunnan toimivuus ovat turvallisuuden kulmakiviä.

Tunnustuksena edistyksellisetä ympäristön hyväksi tehdystä tästä työstä WWF palkitsi tilamme Itämeren ympäristöystävällisimpänä maatilana 2015.